
Krótki wpis, bo to danie zwykłe na środek tygodnia (wiem, piątek dzisiaj ale nie zawsze jemy w piątki super kolacje, bo sobota wolna). Fasolkę najbardziej lubie gotowaną, a potem dodaję do niej chili, prażony sezam i oliwę, w której smażyłem czosnek. Można też dodać oliwę czosnkową (wkładamy do oliwy parę ząbków czosnku i czekamy jakis tydzień). Ale fasolka też jest dobra z sosem pomidorowym.
SOS pomidorowy
Przepis tu. Do przepisu dodajemy pół łyżeczki cynamonu i 3 centymetry zmielonego świeżego imbiru. Jeśli sos jest za kwaśny, ratujemy się cukrem i/lub mlekiem, które redukujemy.
Fasolka
500g fasolki szparagowej gotujemy w osolonej wodzie, aż będzie al dente. Przelewamy zimną wodą, żeby się dalej nie gotowała (wtedy może już nie być al dente). Dodajemy do gotowego sosu pomidorowego i podgrzewamy. I to tyle. Dobre danie na odchudzanie ;)
0 komentarze:
Prześlij komentarz