Wiem, wiem... Niezliczone przepisy na amerykańskie naleśniki na niezliczonych blogach kulinarnych w sieci łatwo znaleźć. Ponieważ jednak ten blog ma być przede wszystkim moją osobistą książką kucharską, dzisiaj będzie przepis na coś tak prostego i oczywistego. Najlepsze z konfiturą własną, nie ze sklepu, tym bardziej, że prawidziwych konfitur już chyba nie ma...
Składniki
- 260g mąki
- 310ml mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- duża szczypta soli
- 2 łyżki cukru
- olej do smażenia
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Mleko z jajkami. dodajemy suche składniki do mokrych. Mieszamy i smażymy. Duże, małe lub średnie. Ciasto powinno być gęste. Podajemy z konfiturami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz