Zdjęcie mi średnio wyszło do tego przepisu, bo było tak gorąco, że miałem nawet żadnego zdjęcia nie robić. Ale, że przepis jest super prosty i bardzo dobry, postanowiłem się podzielić;) Smacznego.
Składniki
- 4 papryki czerwone upieczone w piekarniku, skóra zdjęta lub papryka pieczona ze słoika
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- ocet winny
- cukier
- 75g migdałów uprażonych ze skórką
- sól
- pieprz
- łyżeczka rozmarynu świeżego
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- oliwa do smażenia
- ciasto na pizzę z 350g mąki, 25g drożdży i wody (ok. 200ml)
Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy ok. 8-10 minut. Doprawiamy na słodko-kwaśno solą, pieprzem, cukrem i octem.
Migdały LEKKO miksujemy z przyprawami poza rozmarynem. Wrzucamy na patelnię z oliwą, dodajemy rozmaryn i prażymy, aż przyprawy zaczną puszczać aromat. Na ciasto na pizzę wykładamy paprykę z cebulą, posypujemy migdałami i pieczemy jak pizzę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz