wtorek, 8 listopada 2011

Pasta na śniadanie z awokado




Pasta bardzo dobra, trochę przypomina tapenadę. Trzeba tylko te orzechy uprażyć, ale warto. Polecam.

Składniki

3 awokado pokrojone w kostkę
sok z 1,5 limonki
szklanka orzechów włoskich uprażonych i zmiksowanych na proszek
szklanka oliwek czarnych
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
4 łyżki oliwy


Wszystkie składniki miksujemy i doprawiamy.

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawa ta pasta. Wiesz,ja z awokado nie mam za często przyjemności, po prostu jakos nie przepadam za nim. Najbardziej do tej pory posmakowało mi na słodko w deserze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To ciekawe, ale generalnie avokado ma mało swojego smaku w tej paście dostarcza po prostu zdrowego tłuszczu. W słodkiej wersji nigdy nie jadłem.

    OdpowiedzUsuń